Societate

Gavriliță: „În acest moment, nu există premise pentru creşterea tarifului la gaze”

Până acum, nu există premise pentru creşterea tarifului la gaze, dar situaţia de pe piaţă este imprevizibilă. Premierul Natalia Gavriliţa a anunţat acest fapt la un briefing de marţi.

Prin urmare, potrivit ei, guvernul nu va oferi deocamdată compensaţii suplimentare pentru gaze, transmite sursa.

„În acest moment, nu există premise pentru creşterea tarifului la gaze. Dar situaţia depinde de piaţă şi nu putem face previziuni. Un lucru este clar – indiferent de situaţia din regiune, guvernul va fi mereu aproape de cetăţeni”, a spus premierul.

De asemenea, comentând problema cu Moldovagaz, căruia îi lipsesc circa 30 de milioane de dolari pentru a efectua un avans către Gazprom, Gavriliţa a spus că partea moldovenească este în discuţii cu furnizorul rus pentru ca acesta „să lase să existe aceste abateri financiare până la ajustarea tarifului. .”

„Dar nu putem şti care va fi răspunsul Gazprom. Prin urmare, suntem pregătiţi pentru toate scenariile. Avem multe soluţii pentru a asigura securitatea energetică a ţării şi aprovizionarea cu gaze”, a spus premierul.

Ea a spus că guvernul va lua o decizie în funcţie de răspunsul Gazprom şi a menţionat că „acest lucru poate însemna, printre altele, introducerea unei stări de urgenţă în sectorul energetic, care va permite guvernului să ia noi măsuri extraordinare”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button