Război în Ucraina

General rus: Pacificatorii nu vor părăsi în niciun caz Transnistria

Forţele ruse de menţinere a păcii nu vor părăsi în niciun caz Transnistria, deoarece se află acolo în conformitate cu toate normele dreptului internaţional.

Declaraţia a fost făcută portalului “Abzaţ” (“Абзац”) de un membru al Comitetului de apărare al Dumei de stat, general-locotenent Andrei Guruliov, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Comentând afirmaţiile noului premier al Moldovei, Dorin Recean, despre necesitatea demilitarizării regiunii şi retragerii trupelor ruse, acesta a spus că “orice declaraţii ale autorităţilor moldoveneşti cu privire la contingentul rus nu sunt altceva decât încercări de a scutura aerul”.

“Forţele de menţinere a păcii ruse au fost, sunt şi vor fi în republică”, este sigur generalul.

El consideră că exerciţiile militare desfăşurate în Moldova între 21 şi 23 februarie sunt “nimic mai mult decât un joc de muşchi care nu există acolo”.

“Forţele ruse de menţinere a păcii au mandatul de a îndeplini o misiune de menţinere a păcii, pe care nimeni nu a anulat-o”, a subliniat Guruliov.

Recean a declarat săptămâna aceasta că Moldova este în favoarea unei soluţionări paşnice a problemei transnistrene, dar Rusia trebuie să-şi retragă trupele, să-şi evacueze armele şi muniţiile. Totuşi, “nu este vorba despre încetarea operaţiunii de menţinere a păcii, care se desfăşoară în conformitate cu acordul moldo-rus din 21 iulie 1992”.

“Este vorba despre grupul operativ de trupe ruse – peste 1,5 mii de militari care se află pe teritoriul Republicii Moldova fără temei legal. Şi Rusia şi-a confirmat în mod repetat angajamentul de a-şi retrage rămăşiţele fostei Armate a 14-a”, a reamintit Recean.

#Transnistria #Pacificatorii #General_rus

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button