Societate

Generalul Gorgan contestă retragerea distincțiilor

Igor Gorgan, fostul șef al Marelui Stat Major, contestă decizia Președinției de a-i retrage distincțiile de stat, acuzându-l de trădare de patrie. După ce a pierdut în prima instanță, Gorgan a apelat la Curtea de Apel Chișinău pentru a-și recupera titlurile „Meritul Militar” și „Credință Patriei”, retrase de președintele Maia Sandu, transmite sursa.

Incidentul a avut loc în contextul în care procurorii au dezvăluit acuzațiile de trădare de patrie aduse generalului, informează anticorupție.md. Se presupune că Gorgan ar fi oferit informații sensibile despre dotările armatei moldovenești și relațiile internaționale ale țării, inclusiv cu Ucraina. În urma investigațiilor, Maia Sandu a decis să-i retragă distincțiile pe baza unor dovezi ce indicau că Gorgan ar fi colaborat cu rușii și i-ar fi sprijinit în intențiile lor de a invada Moldova.

Igor Gorgan, care a ocupat funcția de șef al Marelui Stat Major între 2013 și 2016, a fost demis ulterior de către ministrul Apărării de atunci, Anatol Șalaru, din motive de delapidare și partizanat politic. A revenit în funcție în 2019, dar și-a pierdut mandatul după alegerile câștigate de Maia Sandu. Gorgan nu a comentat încă public acuzațiile, dar continuă lupta juridică pentru a-și recupera distincțiile.

#Gorgan #patrie #contestație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button