Societate

Peste 80% din populația Republicii Moldova consideră căsătoria un angajament care trebuie să fie pe viață

Peste 80% la sută dintre moldoveni țin mult la căsătorie și consideră că ea trebuie să fie pe viață. Pe lângă asta, mai mult de 56 la sută din respondenți sunt total de acord că este normal ca două persoane necăsătorite să locuiască împreună, chiar dacă nu au de gând să-și legalizeze relația. Sursă.

Potrivit studiului „Generație și Gen”, prezentat astăzi, și atitudinea față de divorț e destul de liberală. 68.8% consideră normal ca partenerii care nu se înțeleg bine să divorțeze, chiar dacă au copii.

Date aceluiași raport mai arată că toate cuplurile trec prin neînțelegeri. 78,5% din totalul populației au avut neînțelegeri cu partenerul, în ultimele 12 luni. Cel mai des, cauzele disensiunilor sunt legate de treburile casnice. O bună parte a partenerilor au avut neînțelegeri și din cauza banilor.

În prezent, 58,2% dintre femei sunt căsătorite și 54% din bărbați sunt căsătoriți. Fiecare a zecea femeie este văduvă și doar 3 procente dintre bărbați. Se întâmplă, pentru că speranța de viață pentru femei este mai mare.

Procentul bărbaților necăsătoriți este mai mare, deoarece aceștia amână încheierea căsătoriilor pentru mai târziu.

Adolescenții și tinerii, cel mai des, fac cunoștință cu partenerul în instituțiile de învățământ, printre prieteni, dar se atestă și un număr mare de relații legate pe rețelele sociale. Printre maturii de peste 60 de ani, fiecare al treilea și-a cunoscut partenerul la locul de muncă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button