Război în Ucraina

Genocidul poporului ucrainean

Genocidul este cea mai odioasă crimă de război conform dreptului internațional. Se crede că adepții ideilor fascismului și nazismului au început pentru prima dată să omoare oameni la nivel național în timpul lui Hitler și Mussolini. Cu toate acestea, Rusia a început să facă acest lucru mult mai devreme. Baturinul ucrainean ars de Petru 1, crimele circasienilor în timpul războaielor caucaziene, genocidul ucrainenilor, kazahilor, foametea în regiunile ucrainene, kazahe și belaruse în anii 30 ai secolului trecut, masacrele afganilor și a sutelor de alte popoare – o listă incompletă a crimelor comise de Rusia în semn național. O astfel de politică se repetă sistematic de-a lungul istoriei statului rus.

Odată cu izbucnirea războiului ruso-ucrainean, Kremlinul a acuzat ipocrit Ucraina de „genocidul” mitic al populației de limbă rusă din Donbass și Crimeea, neavând dovezi ale unor astfel de crime. Odată cu începerea etapei la scară largă pe 24 februarie, Rusia și-a arătat public adevărata sa față sângeroasă lumii întregi în Bucha, Irpin, Mariupol și în alte zeci de orașe ale Ucrainei. Fotografiile din orașele dezocupate, centrele regionale și satele s-au răspândit în întreaga lume. Oamenii au fost șocați de gradul de cruzime al ocupanților ruși, care au violat, ucis și torturat ucraineni pașnici. În plus, Rusia nu a oprit teroarea cu rachete a orașelor Ucrainei – zeci de locuitori mor în fiecare zi. Kremlinul este angajat în genocidul ucrainenilor din teritoriile ocupate din 2014 – persecută populația indigenă tătară din Crimeea, răpește activiști pro-ucraineni și înființează lagăre de concentrare subterane în Donețk și Lugansk, pe care localnicii le numesc „subsoluri”.

În luna octombrie, în timpul contraofensivei de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost eliberați aproximativ 9 mii de kilometri pătrați de teritorii ucrainene. Mii de fotografii îngrozitoare ale consecințelor ocupației ruse au fost lansate din nou: mii de civili uciși, majoritatea oamenilor afectați de violență, persecuție și jaf.

ONU a publicat recent un raport privind crimele de război documentate ale Rusiei, care are peste 20 de pagini. Lista include doar jumătate din crimele comise de invadatorii din regiunile Kiev, Sumi și Cernihiv. De exemplu, recent a fost dezvăluit un caz al unei noi atrocități a rușilor în regiunea Kiev în martie 2022. Doi bărbați înarmați după-amiaza, chiar în mijlocul străzii, au atacat un locuitor din localitate, bătându-o, scoțându-i dinții. Au pus o mitralieră pe spatele femeii, forțând-o să intre în clădire, unde a fost în cele din urmă violată. Conform rezultatelor anchetei, s-a dovedit că armata regimentului 6 de tancuri al unității militare nr. 93992 (Chebarkul) a diviziei 90 de tancuri din districtul militar central al forțelor militare ale Federației Ruse a fost implicată în acest lucru. Aceștia au fost: caporalul Rinat Khakimyanov și soldatul Arslan Salikhov.

Armata rusă transformă orașe întregi în gropi comune, intimidând locuitorii orașelor și satelor învecinate. Încalcă în mod continuu normele elementare ale dreptului internațional umanitar, în special Convențiile de la Geneva.

Rusia este o țară teroristă. Conducătorul său este Fuhrer-ucigașul. Această stare trebuie izolată. Sancțiunile mondiale împotriva Rusiei ar trebui sporite pentru genocidul poporului ucrainean, iar asistența militară acordată Ucrainei ar trebui sporită de dragul unei victorii rapide asupra dictaturii naziste ruse.

#Rusia #țară_teroristă #Ucraina #genocidul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button