Internaţional

Germania a creat o unitate pentru a contracara dezinformarea rusă

Germania a creat un grup special pentru a contracara campaniile de dezinformare, care, potrivit Berlinului, au ca scop subminarea democrației și semănatul discordiei în societate.

După cum scrie European Pravda, Bloomberg raportează acest lucru.

Prin crearea noii unități, guvernul german pune în aplicare concluziile prevăzute în strategia de securitate națională publicată anul trecut, care a identificat Kremlinul drept principala amenințare la adresa securității germane.

Unitatea, o inițiativă comună între ministerele Afacerilor Interne, Afacerilor Externe și Justiției, va avea inițial 10 analiști dedicați și ulterior va dubla numărul de angajați la 20 dedicati monitorizării și analizei.

Accentul principal va fi pe identificarea și dezmințirea operațiunilor de dezinformare pe rețelele sociale, în special pe cele sponsorizate de Federația Rusă.

Un alt obiectiv este prevenirea și dezamorsarea campaniilor înainte ca acestea să aibă loc.

Recent, Centrul pentru Angajament Global al Departamentului de Stat al SUA, care este responsabil pentru dezinformarea, a anunțat lansarea unei inițiative cu Polonia pentru a ajuta Ucraina să contracareze atacurile informaționale rusești.

Polonia spune din ce în ce mai mult că este ținta activităților subversive ale serviciilor de informații ruse. Cazurile recente includ un atac cibernetic asupra unei agenții de presă de stat și răspândirea unei povești false despre „mobilizare”.

În Statele Unite, au mai spus că Kremlinul, pe fundalul operațiunilor militare active din Ucraina, și-a intensificat campania de dezinformare împotriva autorităților ucrainene.

#Germania #Rusia #dezinformare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button