Internaţional

Țara care a anunțat întreruperea vaccinării cu serul Johnson & Johnson. Ce s-a întâmplat

Slovenia oprește temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson după ce experții au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge a avut legătură cu vaccinarea, a anuțat marți ministrul sănătății, Janez Poklukar, notează Euronews.

Experții au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicație rară indusă de vaccin. Acesta nu ar fi primul caz, în luna mai soția unui deputat sloven a murit după ce a primit doza unică.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul într-o conferință de presă după publicarea rezultatelor, potrivit AlepNews.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeași tehnologie a „vectorului viral” ca și Johnson & Johnson și, de asemenea, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi „foarte probabil” abandonate, a spus Bojana Beovic, șeful grupului de specialiști care consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

Ţara urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în administraţia publică, ceea ce a determinat o creştere a numărului de programări pentru vaccinare.

Doar 47% dintre adulții sloveni au fost vaccinați, ceea ce reprezintă o rată de protecție mult mai mică decât media UE de 64%.

Mii de cetățeni au manifestat din nou miercuri pe străzile din Ljubljana împotriva ultimelor restricții impuse de COVID-19.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button