Internaţional

Germania, Polonia și Franța inițiază o coaliție privind armele cu rază lungă de acțiune în Europa

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la o întâlnire cu omologii săi din Franța și Polonia la Paris, pe 24 iunie, a anunțat intenția acestor trei țări de a crea o coaliție de state europene pentru dezvoltarea armelor cu rază lungă.

Cuvintele sale sunt citate de agenția AFP, relatează European Pravda.

Potrivit lui Pistorius, „armele cu rază lungă de acțiune reprezintă un decalaj serios în Europa”, așa că înainte de summitul NATO din iulie, Berlinul, Varșovia și Paris intenționează să cadă de acord să „reducă acest decalaj” pe termen mediu și lung.

Șeful Ministerului German al Apărării a sugerat că o declarație de intenție corespunzătoare ar putea fi semnată la summitul NATO din Statele Unite, care ar fi „un semn vizibil al pregătirii noastre de a ne asumă responsabilitatea”.

„Vom arăta la Washington cât de puternic și de sigur sunt implicați europenii”, a subliniat Pistorius.

Germania, Polonia și Franța cooperează în formatul așa-numitului Triunghi Weimar.

În februarie, liderii lor și-au confirmat disponibilitatea de a coordona eforturile pentru a satisface nevoile urgente ale Ucrainei de echipamente militare și de apărare.

În aprilie, miniștrii de externe ai celor trei țări au declarat că aliații europeni ai NATO ar trebui să-și asume o mai mare responsabilitate pentru apărarea continentului.

#coaliție #armele #Europa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button