InternaţionalRăzboi în Ucraina

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a sosit la Kiev

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a sosit în capitala Ucrainei. Șeful Pentagonului a publicat pe rețeaua de socializare X o fotografie de la postul din Kiev, transmite sursa.

„Sunt astăzi aici pentru a transmite un mesaj important – Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina în lupta sa pentru libertate împotriva agresiunii ruse, astăzi și în viitor”, a scris Lloyd Austin.

Programul vizitei la Kiev include întâlniri cu conducerea Ucrainei, a adăugat el, fără a preciza detalii.

Statele Unite sunt un aliat cheie al Ucrainei și un lider în volumul asistenței militare. De la începutul invaziei pe scară largă a trupelor rusești, Statele Unite au alocat 60 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina. La începutul lunii noiembrie, SUA cheltuiseră 96% din această sumă.

În octombrie, președintele SUA a cerut parlamentului să aprobe alocarea de 106 miliarde de dolari, inclusiv 61,4 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina și 14,3 miliarde de dolari pentru a ajuta Israelul.

Cu toate acestea, din cauza dezacordurilor dintre democrați și republicani, bugetul anual nu a fost încă adoptat. Ambele camere ale Congresului au aprobat doar un buget temporar, care nu include ajutorul pentru Ucraina și Israel. În același timp, atât democrații, cât și republicanii au asigurat public Ucrainei că Statele Unite vor continua să îi ofere asistență.

#Kiev #Lloyd_Austin #Pentagon

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button