Politică

Guțul promite găgăuzilor pensii și salarii de la sponsorii din Rusia

Evghenia Guțul le promite găgăuzilor că vor putea deschide, de la distanță, conturi în Rusia. Guvernatoarea autonomiei susține că aceștia vor primi pe ele salarii și pensii de la „sponsori” identificați.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing, Guțul invocând că acesta este unul dintre rezultatele vizitei sale în Federația Rusă. Ea nu a precizat cine exact sunt acești „sponsori”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Toate contractele de sponsor sunt absolut legale, cu toate actele necesare. M-am adresat la autoritățile ruse, ca să ofere posibilitatea să li se deschidă la distanță conturi, astfel încât să putem transfera pensionarilor adaosuri, ca profesorii, medicii, polițiștii din Găgăuzia să primească suplimente la salariu. Este vorba despre sistemul rusesc de plată MIR”, a spus Guțul.

Bașcanul s-a întors pe data de 8 martie de la Soci. Revenirea ei a fost cu scandal, după ce funcționara de la Comrat a publicat o fotografie cu liderul rus și a fost criticată dur pentru acest fapt.

#Guțul #pensii #salarii #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button