Politică

Igor Grosu, la Dublin: Am rămas impresionat de numărul mare de oameni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, în seara zilei de ieri, 27 februarie, cu reprezentanții comunității de moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Irlanda.

Au vorbit despre situația din Republica Moldova, despre crizele cu care se confruntă țara noastră, în special cele provocate de războiul Rusiei în Ucraina, transmite realitatea.md.

La Dublin, șeful Legislativului împreună cu moldovenii stabiliți în Irlanda au sărbătorit Mărțișorul.

„Alături de moldovenii noștri stabiliți în Irlanda, ieri-seară am sărbătorit Mărțișorul. Am rămas impresionat de numărul mare de oameni de-ai noștri care au venit la întâlnire și cu care am avut parte de atâtea discuții bune și utile. Și de această dată m-am convins că moldovenii noștri, chiar dacă sunt departe de casă, de familii, rude, continuă să fie conectați la tot ce se întâmplă în Republica Moldova. Am văzut o diasporă unită, implicată în evenimentele organizate de Ambasada noastră din Dublin. Am vorbit despre situația de acasă, despre crizele cu care ne confruntăm, în special cele provocate de războiul Rusiei în Ucraina, menționând cel mai important lucru pe care l-am reușit – solidari și uniți am păstrat pacea. Noi suntem determinați să facem reformele până la capăt, iar cetățenii noștri să facă parte în marea familie europeană”, a menționat Igor Grosu.

Igor Grosu a mai discutat și câțiva moldoveni care și-au deschis propriile afaceri în Irlanda.

„Vizita oficială în Irlanda am început-o cu o discuție foarte frumoasă și utilă cu un grup de concetățeni de-ai noștri care au creat și au dezvoltat afaceri în Irlanda. M-am bucurat să le aud poveștile de viață. Am rămas impresionat de succesele pe care le-au înregistrat aici, la sute de km de casă… M-am bucurat sincer de realizările lor, dar și de interesul pe care îl poartă față de ceea ce se întâmplă acasă. I-am invitat să-și extindă afacerile și în Republica Moldova, asigurându-i că au toată deschiderea mea personală, a Parlamentului, Președinției și a Guvernului”, a spus președintele Parlamentului.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Irlanda, în perioada 27 februarie – 1 martie curent, la invitația omologului său irlandez. Din componența delegației parlamentare care-l însoțește pe șeful Legislativului în vizita sa la Dublin fac parte deputații Radu Marian, Ion Șpac, Victor Spînu și Veaceslav Nigai.

#Igor_Grosu #Dublin #comunității_de_moldoveni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button