Internaţional

Guvernul de la Chișinău este cu ochii pe situația din Rusia: Urmărim cu atenție evenimentele

Autoritățile de la Chișinău urmăres cu atenție evenimentele din Federația Rusă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că instituțiile statului sunt în dialog constant, inclusiv cu partenerii țării noastre.

„MAEIE deja a emis un avertisment de călătorie pentru cetățenii moldoveni. Reiterăm din partea Guvernului recomandarea către cetățenii noștri din Rusia să contacteze la necesitate Ambasada Republicii Moldova la Moscova”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a recomandat astăzi tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina, în contextul amenințărilor de securitate existente în Rusia.

Se întâmplă după ce șeful grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat o declarație de război față de Ministerul Apărării de la Moscova, iar mercenarii săi au preluat controlul orașului Rostov pe Don și se îndreaptă spre Moscova.

Autoritățile ruse au înăsprit măsurile de securitate în țară, declarând regim de „operațiune antiteroristă” la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia. Totodată, președintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe prigojin de trădare, declarând că toți cei care participă ceea ce el a numit „revoltă militară” vor fi pedepsiți.

#Guvernul_de_la_Chișinău #Rusia #MAEIE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button