Economie

Guvernul Japoniei sprijină modernizarea sectorului agricol în Republica Moldova

„Japonia este un partener de încredere al Moldovei, sprijinind sectorul agricol prin investiții”, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gerciu.

Potrivit Infotag, el s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, şi cu șeful Biroului Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, Satoshi Sugimoto, aflat în vizită la Chișinău.

Ministrul a remarcat cu recunoştință faptul că fermierii moldoveni beneficiază de avantaje în cadrul proiectului de modernizare a tehnicii și mașinilor agricole.

Părțile au avut un schimb de opinii referitor la executarea proiectelor, au stabilit următoarele activități pentru valorificarea resurselor financiare din cadrul proiectelor și au estimat necesarul de investiții pentru finalizarea activităților.

Japonia este unul dintre marii investitori în industria auto din Moldova.

Cele două companii japoneze ale sale, Sumitomo și Fujikura, au deschis fabrici în zonele economice libere ale Republicii Moldova.

Sumitomo a investit peste 30 de milioane de euro într-o unitate de producție care a creat 2.500 de locuri de muncă, în timp ce Fujikura a investit 20 de milioane de euro și a înființat aproape 2.000 de locuri de muncă.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button