Societate

Republica Cehă acordă ajutor material în valoare de 7,8 milioane de lei pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din țara noastră

Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății va fi dotată cu 20 de paturi și alte dispozitive medicale necesare. Tehnica va putea fi procurată datorită suportului financiar în valoare de peste 7 800 000 de lei care va fi oferit de Guvernul Republicii Cehe pentru îmbunătățirea furnizării serviciilor medicale din țara noastră.

În acest scop, Ministerul Sănătății a semnat un acord de grant cu Ambasada Republicii Cehe la Chișinău. Dotarea Secției de Terapie Intensivă va permite Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății să ofere asistență de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Perioada de implementare a acestui proiect e 5 decembrie 2021 – 30 septembrie 2022.

Amintim că Ministerul Sănătății a implementat alte două proiecte cu suportul Guvernului Republicii Cehe. Mai exact, în perioada 01 iulie – 30 octombrie 2020, prin intermediul grantului de 3 347 385 de lei a fost dotată secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Raional Călărași cu paturi și dispozitive medicale. În aceeași perioadă, țara noastră a beneficiat de un alt grant de 3 347 385. Astfel, a fost posibilă dotarea secției de terapie intensivă din cadrul Spitalului Raional Căușeni.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button