Război în Israel

Hamas ar fi plănuit să înființeze o bază secretă în Turcia

Conform unor informații obținute de armata israeliană în Gaza, Hamas ar fi plănuit să înființeze o bază secretă în Turcia. Mai mult, reprezentanții grupării ar fi încercat să creeze și alte celule teroriste în alte regiuni, scrie sursa.

Documentul care susține ipoteza este intitulat „Înființarea unei baze în Turcia”. Acesta a fost descoperit în casa lui șefului de cabinet al lui Yahya Sinwar, liderul Hamas în Gaza, susține Israelul. „Nu este de ales decât să acționăm cu un efort mai mare pentru a crea centre militare care să stea la baza operațiunilor speciale care pot întări rezistența pe plan militar, diplomatic și moral”, se arată în documentul respectiv.

Executivul american a notificat marţi Congresul că va efectua un transport de arme către Israel în valoare de aproximativ un miliard de dolari, au declarat pentru AFP surse apropiate dosarului, la o săptămână după ce Joe Biden a ameninţat că va limita ajutorul militar american pentru aliatul său, transmite News.ro.

Camioanele care transportau ajutoare umanitare pentru Gaza au fost incendiate în Cisiordania. Conform unor imagini apărute în spațiul public, mai multe camioane distruse de flăcări apar lângă zidul de separare din Beit Awwa, situat la vest de Hebron. Marți, ministrul de externe Israel Katz a avut discuții cu omologul său britanic. De asemenea, acesta a vorbit și cu ministrul german de externe, aducând în prim plan importanța de a convinge Egiptul să redeschidă punctul de trecere Rafah.

#război #Israel #Gaza

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button