Politică

Ieri colegi, azi dușmani: Ceban cere dezmințiri de la Dodon în instanță

Începe de la zero examinarea cauzei în care primarul Ion Ceban a chemat la bară Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), membru al căruia a fost anterior.

Este vorba despre un proces în care edilul de Chișinău cere dezmințirea unor afirmații făcute de ex-președintele Republicii Moldova și actual secretar executiv al PSRM, Igor Dodon, în adresa sa, transmite anticoruptie.md

După ce prima instanță i-a restituit lui Ceban cererea, invocând faptul că acesta nu a respectat procedura de soluţionare prealabilă a cauzei pe calea extrajudiciară, Curtea de Apel Chișinău a dispus punerea pe rol și examinarea. Astfel că Judecătoria Chișinău a fost obligată de instanța ierarhic superioară să judece cauza în baza plângerii depuse anterior.

Ceban l-a acționat pe Dodon în judecată, după ce acesta a declarat că „practic toate inițiativele din Chișinău sunt ale socialiștilor”, iar cele 700 de milioane de lei destinate reparației străzii Albișoara și a pavajului de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni ar fi fost alocate „la rugămintea președintelui Dodon”.

Igor Dodon și Ion Ceban l-au părăsit pe comunistul Vladimir Voronin în anul 2012, aderând la PSRM. În perioada în care Igor Dodon era președinte, Ceban a fost consilierul său pe domeniul politic. În 2015, Ceban a câștigat mandatul de consilier municipal și a renunțat la funcție.

După ce a câștigat un nou mandat de primar, în urma alegerilor locale din 5 noiembrie, Ceban a fost felicitat de Igor Dodon, care și-a exprimat speranța că formațiunea primarului de Chișinău (MAN) va colabora în Consiliu cu PSRM.

#Ceban #Dodon #dezmințiri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button