Societate

Igor Dodon crede că s-a dorit scoaterea lui din cursa prezidențială

Alegerea unui candidat unic din partea formațiunilor de stânga a eșuat ori a fost doar o mimare, așa cum majoritatea din cei prezenți la acele întâlniri au anunțat deja că vor candida chiar ei la prezidențiale.

Asta susține liderul PSRM, Igor Dodon, care nu exclude că a fost o strategie pentru scoaterea lui din cursa pentru președinție, transmite sursa.

„Eu am propus un candidat unic. Nu membru de partid. Ce a urmat? O bună parte din voi vați lansat în campanie electorală. Păi care a fost scopul acestor discuții despre un candidat unic, mese rotunde. Scopul a fost să nu participe Dodon, vați prins? Din nou, nu o să dau nume, dar lucru acesta este prea evident”.

Analizând fotografia apărută în spațiul public de la întrunirea la care partidele de opoziție s-au așezat pentru prima dată să negocieze susținerea unui candidat unic la prezidențiale, constatăm că cinci dintre cele nouă persoane prezente au anunțat deja oficial că participă la cursa pentru președinție. Analistul politic, Anatol Țăranu, crede că este o tactică a partidelor de stânga pentru a mobiliza un număr cât mai mare de votanți. 

„Eu cred că acest lucru s-a întâmplat inclusiv din motiv că nu a fost identificată o candidatură care ar fi putut să facă o concurență pe stânga pentru Maia Sandu. Și atunci s-a recurs la o altă formulă care presupune un număr mai mare de candidați. După toate probabilitățile, acele personaje care determină tacticile electorale la alegerile prezidențiale pe flancul pro-rus sau de stânga au socotit că această tactică este cea mai judicioasă, pentru a mobiliza la maximum tot electoratul pe acest segment”, a declarat analistul politic, Anatol Țăranu.

#Igor_Dodon #prezedențiale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button