Societate

Sinteza MAI: Peste 70 mii de refugiați au intrat în Republica Moldova de la izbucnirea războiului în Ucraina

Noaptea trecută, 3.423 cetățeni ai Ucrainei au intrat în Republica Moldova, inclusiv cu mijloace de transport. Polițiștii de frontieră au întreprins toate măsurile necesare pentru gestionarea rapidă a controlului și deschiderea benzilor suplimentare pentru trecerea pedestră în PTF Palanca, datorită cărora spre orele 1:00, nu era nici o persoana care să stea în zona de așteptare pentru controlului de frontieră.

La fel, în PTF Palanca a fost organizat coridor verde de traversare prioritară pentru familii cu copii, au fost instalate corturi încălzite în zona de înainte de trecere a controlului vamal și de frontieră, precum și au fost distribuite băuturi calde și mâncare în zona de așteptare. De asemenea, refugiații au parte de internet gratuit pentru a putea să aibă contact cu cei dragi rămași în Ucraina.

Totodată, în perioada 24.02.2022-27.02.2022, până la ora 05:00, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 70.080 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 50.416 persoane prin segmentul de frontieră moldo-ucrainean, iar 19.311 prin segmentul de frontieră moldo-român, transmite sursa.

În aceeași perioadă, au părăsit teritoriul Republicii Moldova 20.285 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 2.111 persoane au ieșit prin segmentul de frontieră moldo-ucrainean, iar 18.133 prin segmentul de frontieră moldo-român. Corespunzător, pe teritoriul național au rămas 29.510 cetățeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 77 ore.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, au fost înregistrate 471 cereri de azil, iar astăzi până la ora 9:00 erau 99 de solicitanți, dintre care 15 cetățeni ucraineni.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor ucraineni, în cazul unei călătorii îndelungate la volanul unui automobil, să se adăpostească la punctele de odihnă amplasate imediat după trecerea frontierei Republicii Moldova.

#MAI #refugiați #Republica_Moldova #frontieră

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button