Război în Ucraina

Igor Dodon, despre războiul din Ucraina: Toate părțile sunt de vină

La peste doi ani de la invazia rusă, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, evită să spună cine a trimis trupele, susținând că „toate părțile sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”. În același timp, afirmă că nu știe dacă mai multe regiuni, precum Herson aparțin Ucrainei.

În cadrul unui interviu pentru presa rusă, fostul președinte al R. Moldova și actual lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, nu a putut răspunde la întrebarea cine a trimis trupe în Ucraina, cât despre apartenența regiunilor Crimeea, Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie, Igor Dodon a spus că „în baza rezultatelor negocierilor de pace, va fi clar unde se va opri războiul”, transmite sursa.

„Cineva spune că aceste regiuni fac parte din Rusia, cineva spune că fac parte din Ucraina. Prin urmare, să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla ca urmare a negocierilor şi sfârşitului conflictului din Ucraina”, a declarat Igor Dodon.

Mai mult, întrebat despre evenimentele din orașul Bucea de la începutul războiului din Ucraina, unde forțele ruse de ocupație au masacrat civili, Igor Dodon a declarat că „a văzut poziții diferite în privința la Bucea”.

„Unii spun că acesta este un eveniment organizat, nu voi spune acum dacă este pus în scenă sau nu. Primul lucru pe care îl spun este că este groaznic”, a mai afirmat socialistul.

În cadrul aceluiași interviu, Dodon a mai declarat că scenariul ucrainean nu se poate repeta în R. Moldova, subliniind că opoziția de la Chișinău trebuie să se unească ca să învingă partidul proeuropean de la guvernare, adică Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Mai multe dosare penale 

Acesta figurează în mai multe anchete penale, una dintre ele fiind cea în care, potrivit procurorilor,  el și soția sa, ajutați de un medic de familie, ar fi falsificat un act medical în baza căruia cuplul Dodon urma să obțină permisiunea să plece în România.

Adeverința medicală pentru fiul lui Igor și Galina Dodon, care ar fi atestat, în mod nereal, că acesta ar fi avut nevoie de tratament într-o unitate medică din România, a fost adusă în luna ianuarie a anului trecut completului de judecată a Curții Supreme de Justiție (CSJ) de la Chișinău, unde este anchetat de mai mult timp o altă cauză penală a ex-șefului de stat.

Neagă acuzațiile

Mai exact, dosarul penal cunoscut opiniei publice drept „Sacoșa neagră” care a fost deschis pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, infracțiuni care ar fi fost comise în timpul exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în vara anului 2019.

Acesta a fost inițiat după ce mai multe videoclipuri în care Igor Dodon primește o sacoșă neagră de la oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc au fost făcute publice. Inculpatul pledează nevinovat.

#Igor_Dodon

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button