Politică

Igor Grosu, în vizită oficială la Bruxelles. Se va întâlni cu Roberta Metsola și cu doi comisari europeni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie. Șeful Legislativului se va întâlni cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, dar și cu doi comisari europeni.

La Parlamentul European, Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan, informează un comunicat emis de Parlament.

Președintele Parlamentului mai are planificate întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.  

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu președinta Senatului, Stephanie D’Hose, dar și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Totodată, președintele Parlamentului se va întîlni și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles pe data de 4 iulie.

#Grosu #Bruxelles #vizita

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button