Societate

IGP: Peste 100 de persoane au fost ținute forțat într-un local din capitală

Peste 100 de persoane au fost ținute forțat într-un local din capitală preț de câteva ore în noapte de sâmbătă spre duminică, după ce poliția a dat buzna pentru a verifica dacă sunt respectate regulile impuse de CNESP.

Totul s-a întâmplat duminică în jurul orei 00:00, după ce anterior la ora 22:30 localul a fost verificat dacă și-a sistat activitatea. După ce poliția a plecat, localul și-a reluat activitatea.

„Poliția la ora 00:00 a constat că activitatea este desfășurată contrar decizie CNESP. Poliția a încercat să intervină, deoarece ușile au fost blocate de paza localului și nu a fost permisă intrarea în local. Lumina s-a stins, muzica s-a oprit, geamurile au fost închise, pentru a se crede că nimeni nu este în interior”, a declarat șeful IGP Iurile Podarilov, conform sursei.

Astfel, preț de câteva ore poliția a dus negocieri cu administrația localului pentru a deschide ușile și a elibera cele peste 100 de persoane care se aflau în interior. Poliția precizează că a stabilit identitatea persoanelor aflate în incinta localului și urmează a fi verificate dacă nu erau obligate să se afle în autoizolare, iar după caz acestea urmează a fi sancționate.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, în localul de fițe din sectorul Râșcani al capitalei, s-ar fi aflat printre clienți și procurori, judecători și angajați ai Centrului Național Anticorupție. Întrebat de jurnaliști dacă confirmă informația, Iurie Podarilor s-a eschivat de a oferi un răspuns clar și a declarat următoarele: „Dacă erau procurori, judecători, ofițeri CNA printre cele peste 100 de persoane aflate în incinta localului, pentru poliție toți sunt egali în fața legii”.

Podarilov a mai precizat că acest local se află în vizorul poliției de mai mult timp. Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele fizice vor fi sancționate cu 300-500 de unități convenționale, iar persoanele juridice cu 1000-1500 de unități convenționale.

Pe parcursul celor două zile de weekend 16 agenți economici de pe teritoriul țării au fost sancționați, pentru că au încălcat indicațiile CNESP.

#IGP #Covid-19 #Restricții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button