Război în Ucraina

Imaginea zilei din Kievul rămas fără energie electrică

Jumătate din capitala Ucrainei era în continuare fără energie electrică vineri dimineaţă în urma bombardamentelor rusești care au lovit infrastructura critică, ducând la pene masive de curent în toată țara. Pe rețelele sociale sunt distribuite imagini impresionante din Kiev, una dintre acestea înfățișând o fetiță care își încarcă inhalatorul într-o benzinărie.

Recentele atacuri rusești asupra infrastructurii ucrainene au dus la întreruperi masive de curent, în special în capitala Kiev, unde temperaturile au scăzut sub zero grade, transmite sursa.

Potrivit primarului Vitali Klitschko, jumătate din Kiev este în continuare nealimentat cu energie electrică. El le-a transmis locuitorilor orașului că companiile energetice vor încerca să furnizeze energie electrică prin rotație, câte trei ore, conform The Guardian.

În mesajul său de joi seară, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a vorbit despre „teroarea energetică” a Rusiei, spunând că aceasta încearcă în mod repetat să elimine infrastructura energetică a țării. El a denunțat „crime împotriva umanității” pe măsură ce se apropie iarna: „Cu temperaturi sub zero grade, milioane de oameni fără alimentare cu energie, fără încălzire și fără apă, aceasta este evident o crimă împotriva umanității”.

„Această fetiță a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și pune inhalatorul să funcționeze”

Pe rețelele sociale sunt distribuite imagini impresionante din Kiev, una dintre acestea înfățișând o fetiță care își încarcă inhalatorul într-o benzinărie.

Deputata Lesia Vasylenko a distribuit pe Twitter, vineri, o imagine impresionantă cu o fetiță.

„Fetița aceasta a trebuit să meargă la o benzinărie pentru a-și încărca inhalatorul și a-l face să funcționeze. Este la fel de sfâșietoare ca operația pe cord pe care medicii i-au făcut-o unui copil în timpul bombardamentelor. Viața continuă, dar cei mai vulnerabili sunt expuși celui mai mare pericol”, a scris Lesia Vasylenko.

Operație pe cord la lumina lanternelor

La Institutul Inimii din Kiev, medicii se aflau în mijlocul unei operații pe cord când s-a întrerupt curentul electric. Cadrele medicale au fost nevoite să conecteze generatoare pentru a putea continua intervenția, care s-a terminat cu bine.

Boris Todurov, șeful serviciilor medicale de la Institutul Inimii din Kiev, a postat pe Facebook o înregistrare video în care se poate vedea cum intervenția este făcută cu ajutorul lanternelor, conform CNN.

„Operația era desfășurare când s-a întrerupt curentul electric, a spus Todurov, precizând că spitalul nu a avut nici apă timp de câteva ore.

Electricitatea a fost restabilită joi în Ucraina, însă alimentarea se face treptat.

#Ucraina #Kievul #energie_electrică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button