InternaţionalRăzboi în Ucraina

Imagini înfiorătoare ale unui incendiu într-un hipermarket din Harkov: Rusia a atacat orașul cu bombe ghidate

Rușii au aruncat bombe ghidate asupra Harkovului. Inamicul a lovit direct hipermarketul de construcții Epicenter, unde erau câteva sute de oameni, transmite sursa.

În urma atacului de la Harkov, au fost morți și câteva zeci de răniți. Au apărut fotografii îngrozitoare de la locul de aterizare.

O lovitură cinică în plină zi
OVA a publicat imagini din Epicentru, unde ocupanții au aruncat două bombe ghidate în această după-amiază.

Incendiul din hipermarketul de construcții din Harkov este în prezent stins. Peste 10 mii de metri pătrați ard.

Stingerea este complicată de prezența unei cantități semnificative de materiale inflamabile și de posibila extindere în continuare a incendiului la depozitele din apropiere. În același timp, există o amenințare constantă de atacuri repetate ale inamicului.

Potrivit secretarului de presă al parchetului orașului, în centrul comercial au luat foc produse de vopsea, lac și lemn, iar tapițeria magazinului și bunurile aflate în interior au luat și foc. „Acest lucru a creat un fum puternic acru care a învăluit întregul centru comercial imens, care, din păcate, este probabil să crească numărul de decese și răniți”, a spus oficialul.

Șeful OVA i-a sfătuit pe locuitorii din Harkov să închidă ferestrele pentru a se proteja cât mai mult posibil de fum.

Lovitură la Epicentru: ce se știe

  • Pe la ora 16:06 s-a auzit o explozie la Harkov. Ulterior, șeful OBA, Oleg Sinegubov, a spus că sosirea a avut loc într-o zonă rezidențială a orașului. Inamicul a lovit infrastructura comercială.
    Ulterior s-a dovedit că ocupanții au aruncat bombe aeriene pe hipermarketul de construcții Epicenter.
  • Până la ora 17:40, s-au cunoscut 2 morți și 24 de răniți.
  • Potrivit primarului Igor Terekhov, la momentul grevei erau până la 200 de vizitatori în centrul comercial. Un număr mare de persoane sunt considerate dispărute.
  • Se știe că 15 angajați ai Epicenter nu iau legătura.
  • Președintele Zelensky a răspuns atacului asupra hipermarketului. Șeful statului a menționat că, dacă aliații ar fi transferat în Ucraina cantitatea necesară de apărare aeriană, astfel de tragedii nu s-ar fi întâmplat.
  • Propagandiștii ruși din acest moment admit cu cinism un atac țintit asupra hipermarketului. Ei mint despre faptul că centrul comercial ar fi găzduit echipamente militare și că nu existau oameni obișnuiți.

Să remarcăm că după atacul asupra Epicentrului, rușii au atacat Parcul Central din Harkov.

Actualizare:

Numărul victimelor ca urmare a atacului asupra hipermarketului de construcții din Harkiv – OVA Kharkivska a crescut la 35.

Câteva sute de oameni ar putea fi înăuntru.

#Harkov #incendiu #atac #bombe

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button