Politică

Imagini șocante de la o grădiniță din Rusia. Copiii de 4 și 5 ani, învățați să folosească mitraliere și grenade

Copiii de patru și cinci ani primesc lecții de război în Rusia lui Vladimir Putin. Cursurile de instrucție și tehnică militară din grădinițele și școlile din Rusia au loc în timp ce peste 60 de mii de soldați ruși și-au pierdut deja viața pe frontul din Ucraina, după ce Vladimir Putin a decis invazia militară și nejustificată a Ucrainei în urmă cu nouă luni, pe 24 februarie, transmite sursa

Imagini șocante arată un ofițer în echipament de luptă care le face instrucție militară unor copii de grădiniță și le arată cum se folosesc o mitralieră Kalașnikov (AK-47) și un lansator de grenade antitanc, informează dailymail.co.uk.

Totul se petrece la o grădiniță de lângă capitala rusă – Moscova. În imagini apar și două femei, educatoare sau părinți, care par încântate de demonstrație, una dintre ele filmând „lecția” cu telefonul mobil.

„Profesorul” este Pavel Firsov, dintr-o mișcare militară pro-Kremlin.

Copiii de la grădinița nr. 31 din Korolev, lângă Moscova, sunt învățați cum să aibă „calitățile care fac din ei un adevărat apărător al patriei”, relatează DailyMail.

Firsov este un „veteran al operațiunilor militare” și ține în mod regulat lecții militare, însă copiilor mai mari, de școală, nu de grădiniță.

Nu au întârziat comentariile critice ale rușilor în legătură cu decizia autorităților de a preda cursuri militare în grădinițe și școli.

Unul dintre aceștia a întrebat: „Am înțeles bine că un combatant a adus o mitralieră și un aruncător de flăcări la grădiniță?”, la care un altul a răspuns că „este mai bine ca un combatant care își dorește bine copiilor să aducă o mitralieră și un aruncător de flăcări la grădiniță decât un terorist”.

Un alt comentator a condamnat cursurile predate copiilor despre război și tehnică militară: „În copilăria mea, la școală, bunicul cuiva, cu păr cărunt, a venit împodobit cu medalii și ne-a spus că războiul este înfricoșător, cu durere și lacrimi. Ni s-a spus cât de minunată a fost victoria și cum să prețuim pacea mondială. Nu-mi amintesc un cuvânt despre arme”.

Un altul s-a declarat „șocat. De ce, de ce să arăți asta la grădiniță?”, iar un altul, părinte al unui copil cjiar la acea grădiniță, a comentat indignat: „Nu am fost avertizați. Am fost doar norocoși că copilul nostru nu era la grădiniță în acea zi”.

Armele și cursurile despre mânuirea lor nu constituie ceva nou în școlile din Federația Rusă.

Și în urmă cu doi ani, imagini cu copii de 6 ani mânuind puști Kalașnikov au făcut înconjurul internetului. Scenele sunt dintr-o școală din orașul Habarovsk, din Orientul Îndepărtat rusesc, de dincolo de Siberia, din apropierea graniței cu China. În imagini se vede cum un băiat, probabil de 6 ani, asamblează și demontează puștile Kalașnikov cu o viteză incredibilă.

#Copii_de_la_grădiniță #mitraliere #granade #Rusia #învățare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button