PoliticăRăzboi în Ucraina

Importanța acordurilor pentru cereale

În perioada 9-10 decembrie, la Istanbul, capitala Turciei, a avut loc Forumul Mondial TRT, unde a vorbit președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. El a prezentat nu numai Formula Păcii, care va ajuta la stoparea agresiunii militare criminale a Rusiei împotriva Ucrainei, dar s-a concentrat și pe faptul că prevenirea unei probleme alimentare globale și menținerea acordurilor de cereale sunt foarte importante.

Nu este un secret pentru nimeni că singura problemă pe calea punerii în aplicare a acordului de cereale este Rusia, sau mai degrabă încălcarea frecventă și sistematică a acordurilor. Kremlinul încearcă în toate modurile posibile să contracareze exportul de cereale din Ucraina, deoarece cerealele ucrainene furate nu pot fi vândute nicăieri din cauza sancțiunilor. De asemenea, astfel de „afaceri” nu pot fi făcute, deoarece așa ceva este o crimă internațională.

Înainte de ocuparea peninsulei Crimeea, Ucraina exporta cereale pe scară largă fără probleme, însă după 2014 au trebuit schimbate rutele de export. Logistica cerealelor, care se desfășoară acum cu sprijinul ONU și al Turciei de-a lungul coridorului verde, irită guvernul criminal al Rusiei. Orice mașinațiuni și provocări armate ale Rusiei au fost suprimate și la scara comunității internaționale. De neclintit în respectarea acordurilor de cereale este faptul că acestea au devenit parte a prevenirii foametei într-o serie de țări din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. A fost criza alimentară pe care Kremlinul a vrut să o realizeze, dar nu a reușit.

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul internațional și răspunde lumii în același mod prin lansarea programului Cereale din Ucraina, care are ca scop să ajute țările care au nevoie să depășească problemele foametei și penuriei de alimente.

„Fără să ne exportăm alimentele, piața globală se va destabiliza instantaneu. Acest lucru a fost resimțit de diferite țări din Africa și Asia, în alte regiuni a provocat și fluctuații de preț”, a declarat președintele Volodymyr Zelenskyy în cadrul forumului de la Istanbul. De aceea, respectarea acordurilor de cereale și asigurarea siguranței coridorului verde, de-a lungul căruia trec nave cu cereale ucrainene în Marea Neagră, este atât de importantă nu numai pentru Ucraina însăși, ci pentru întreaga lume.

Securitatea este asigurată nu numai de supravegherea internațională, care trebuie înțeleasă. Depinde în mare măsură de echipamentul Forțelor Armate ale Ucrainei și de capacitatea armatei ucrainene nu numai de a răspunde bombardamentelor masive cu rachete ale Rusiei, ci și de a le preveni. Prin urmare, respectarea condițiilor de asistență militară, precum și creșterea arsenalului său, reprezintă fundamentul pentru garantarea securității cetățenilor ucraineni, precum și a coridoarelor de cereale.

Ucrainenii, care au supraviețuit unei întregi liste de probleme umanitare, inclusiv Holodomorul din anii 30, doresc sincer să ajute oamenii care au nevoie să depășească problemele alimentare și foamea.

Singura condiție pe care Ucraina, ONU și Turcia au obligat Federația Rusă să o respecte este un principiu simplu – să nu provoace și să nu încalce siguranța trecerii navelor cu cereale prin atacuri cu rachete. Cu toate acestea, din păcate, Rusia nu este un stat care respectă termenii acordurilor și principiile dreptului internațional. Victoria Ucrainei în războiul declanșat de regimul criminal al Kremlinului va asigura securitatea sistemului alimentar global.

#Forumul_Mondial_TRT #Turcia #Zelenski

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button