Politică

Ministrul de Externe al Israelului, despre extrădarea lui Șor: „Luăm astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect”

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a declarat, într-un interviu pentru Moldpres, că există o cooperare excelentă între autoritățile juridice israeliene și cele din R. Moldova, iar chestiuni precum extrădarea lui Ilan Șor sunt luate cu maximă seriozitate și respect, transmite sursa.

„Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a spus Eli Cohen.

Amintim că pe 13 aprilie curent, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de 5 ani. Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei Băncii de Economii. În aceeași zi, fugarul Ilan Șor, a spus că sentința Curții de Apel ar fi una ilegală și nu are de gând să se conformeze deciziei judecătorilor. Liderul Partidului „ȘOR” a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, imediat după căderea regimului Plahotniuc.

#Israel #Partidul_ȘOR #extrădarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button