Economie

În atenția șoferilor: ANRE a lansat o platformă în care se va putea afla prețul zilnic la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a lansat platforma „e-Carburanți”, care reprezintă o hartă interactivă prin intermediul căreia cetățenii vor avea acces la informațiile privind prețurile zilnice la produsele petroliere principale de tip standard și gazul lichefiat, stabilite de către titularii de licență.

Platforma poate fi găsită pe pagina oficială www.anre.md. Astfel, cu ajutorul ei fiecare persoană poate selecta stația cu posibilitatea sortării datelor în funcție de criteriul celui mai mic preț după localitate (raion, municipiu/oraș) sau denumirea companiei petroliere. 

În rezultat, consumatorii pot identifica stația dintr-o zonă geografică anumită care comercializează la cel mai convenabil preț un anumit tip de produs petrolier.

Prin intermediul platformei „e-Carburanți” consumatorii pot afla, unde în municipiul Chișinău, este cel mai mic preț la benzina A 95 și motorină, dar și în alte raioane

Informațiile pe platforma „e-Carburanți” vor fi actualizate în fiecare zi lucrătoare, fiind redate prețurile pentru carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Potrivit celor de la ANRE, astfel prețurile operate de companiile petroliere vor deveni pe deplin transparente, iar orice cetățean va putea opta pentru stația care oferă cele mai competitive prețuri la carburanți. 

Acest instrument va stimula concurența între operatori și va contribui la trecerea la o piață cu adevărat liberă în sectorul produselor petroliere, transmite sursa.

#ANRE #platformă #șoferi #carburanți

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button