Politică

În audiență la fugarul Șor: Noua bașcană a Găgăuziei a descins în Israel pentru a-i da personal raportul

Bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a plecat în Israel pentru a se întâlni cu fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv în dosarul fraudei bancare și care recent a rămas și fără mandatul de deputat, transmite sursa.

Despre aceasta a anunțat Șor pe pagina sa de Facebook, care susține că a fost „informat” de către Guțul despre situația din regiune.

Astăzi, am avut o întâlnire cu bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul. Am fost informat despre situația social-economică gravă din UTA Găgăuzia și speranțele mari ale cetățenilor pe care și le-au pus în echipa Partidului Șor”, a spus Șor.

Precizăm că, la 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat rezultatele alegerilor bașcanului Găgăuziei, iar Evghenia Guțul ar urma să fie învestită în funcție.

Amintim că forțele de ordine de la Chișinău au efectuat percheziții la Comisia electorală din Comrat, într-un dosar penal de corupere a alegătorilor. Potrivit anchetei, există probe care ar arăta că activiștii Partidului Șor ar fi primit fiecare câte 15 mii de lei pentru a corupe 30 de alegători să o voteze pe Evghenia Guțul. Procurorii spun că la scrutin ar fi participat persoane aflate peste hotare sau decedate.

Ilan Șor care se află în Israel este în urmărire internațională începând cu 30 iulie 2019. La 13 aprilie, Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare.

#Evghenia_Guțul #Ilan_Șor #audiență

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button