Societate

În Chișinău vor fi deschise puncte suplimentare de testare la COVID-19

Primăria Chișinău își propune deschiderea punctelor suplimentare de testare la COVID-19 pe lângă Instituțiile de Asistență Primară.

„Scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume. În ultimele zile numărul persoanelor care solicită să se testeze la COVID-19 a crescut considerabil. Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie). Corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare. Astfel, fluxul de oameni va trece mult mai rapid și vor fi evitate rândurile de așteptare pentru adulți și copii. Am convocat celula de criză împreună cu Direcția Generală Asistență Medicală și Socială și managerii instituțiilor medicale pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația curentă de criză sanitară. Instituțiile de asistență medicală primară vor avea o comunicare și informare extinsă către populație cu referire asistența medicală, punctele de testare. Vor fi suplinite numerele de telefoane și personalul din registraturile medicale din fiecare AMT, CMF-uri unde se va oferi informația necesară pacienților”, informează, conform sursei, primarul capitalei, Ion Ceban.

Pe domeniul de internări în spitale:

De astăzi, 23 ianuarie, a fost activat blocul COVID-19 cu 150 de paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie.

Tot astăzi, a fost activată încă o secție (a 4-a la număr) cu 30 de paturi pentru copiii cu COVID-19 la Spitalul municipal de Copii “V. Ignatenco”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button