Internaţional

În două zile, 400 de persoane au fost reținute la mitinguri în memoria lui Navalnîi din Rusia

Proiectul OVD-Info a raportat că în două zile la mitinguri în memoria lui Alexei Navalnîi în toată Rusia, forțele de securitate au reținut 401 de persoane. Astfel de date sunt furnizate pe pagina principală a site-ului web al proiectului pentru drepturile omului, transmite sursa.

Detenții au avut loc la mitinguri în 36 de orașe.

Cel mai mare număr de deținuți a fost la Sankt Petersburg – peste 200 de persoane. 38 dintre ei au fost lăsați peste noapte în secțiile de poliție.

„Mediazona” a atras atenția asupra serviciului de presă al instanțelor din Sankt Petersburg, din care rezultă că 42 de persoane au fost arestate pentru participarea la proteste. Aceștia au fost arestați între una și șase zile. Încă nouă persoane din Sankt Petersburg au fost amendate în sume cuprinse între 10 și 15 mii de ruble. Deținuții au fost acuzați de un articol administrativ despre o prezență în masă într-un loc public, care a dus la o încălcare a ordinii sau a normelor și regulilor sanitare (Partea 1 a articolului 20.2.2 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse).

Primele decizii cu privire la arestări au fost luate la Moscova. Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova i-a condamnat pe Matvey Klestov, Elena Zaprudnova și Anna Kostyakova, care au fost reținuți pe 16 februarie, la câte 15 zile. Ei au fost arestați în temeiul unui articol administrativ despre nesupunerea față de polițiști.

Protestele în memoria lui Alexei Navalnîi au început în Rusia pe 16 februarie, după ce Serviciul Federal al Penitenciarelor a raportat că politicianul a murit într-o colonie.

#Navalnîi #mitinguri #persoane_reținute

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button