Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Lipsa medicamentelor, rate mari ale criminalității, daune imaginii: venirea în Rusia devine din ce în ce mai periculoasă pentru străini

În perioada 21 februarie – 3 martie, la Kazan (Republica Tatarstan) se vor desfășura Jocuri Viitorului, un turneu internațional multisport. Autoritățile ruse au mari speranțe în acest eveniment, încercând să atenueze cel puțin parțial izolarea internațională în care se află Rusia – la competiție vor lua parte 260 de echipe și peste 2 mii de sportivi din diferite țări. Cu toate acestea, după cum arată evenimentele, o vizită în Federația Rusă poate fi mortală pentru străini.

În seara zilei de 29 octombrie 2023, pe aeroportul Makhachkala, a avut loc cel mai mare pogrom antievreiesc care a avut loc în Rusia în câteva decenii. O mulțime furioasă a blocat un zbor care sosește de la Tel Aviv; israelienii de la bord nu au putut părăsi avionul din motive de securitate – poliția rusă a fost inactivă în momentele cele mai critice și numai atunci când amenințarea linșării de către o mulțime înnebunită se profila peste pasageri a aeronavei au eliberat forțele de securitate avionul. Acest precedent este foarte indicativ: Evul Mediu dens nu a dispărut din Rusia, iar autoritățile de fapt nu controlează periferia, unde înfloresc antisemitismul și xenofobia. Apropo, Tatarstanul este exact aceeași periferie a Federației Ruse ca și Daghestanul, Bashkortostanul și alte republici naționale ale Rusiei, unde au existat tulburări în ultima vreme. Pe lângă manifestările de șovinism, străinii din Federația Rusă se pot confrunta cu o penurie de medicamente provocată de sancțiuni din Occident, apă potabilă proastă, o situație criminală înrăutățită brusc și o atitudine deschis ostilă a populației locale față de străinii cu caracter non-european tip de aspect.

Rusia este o țară cu rate extrem de ridicate ale criminalității și corupție în agențiile de aplicare a legii. Nu este un secret pentru nimeni că Putin recrutează în mod activ prizonieri pentru a lupta în război, iar după șase luni, cei suficient de norocoși să supraviețuiască sunt eliberați. În a doua jumătate a anului 2023, a existat o creștere reală a crimelor, violurilor și jafurilor de stradă în Federația Rusă – peste 50 de mii de foști prizonieri au fost eliberați sub amnistia lui Putin. În consecință, amenințarea de a fi jefuit și ucis se aplică fiecărui străin care vine în Rusia.

A doua parte a indezirabilității unei vizite în Federația Rusă este prejudiciul de imagine pentru orice țară care decide să facă un astfel de pas. Rusia a început un război de agresiune și comite mai multe crime de război împotriva populației civile din Ucraina. În consecință, participarea la „Jocurile Viitorului” înseamnă solidaritate cu agresorul: cuvântul „Rusia” în multe țări occidentale este puternic asociat cu terorismul internațional. De remarcat că după Olimpiada din 1936, Hitler a anexat Austria, iar Putin, după Olimpiada din 2014, a anexat Crimeea ucraineană. Rusia lui Putin este singura țară care a ocupat teritoriul unui stat suveran în secolul XXI. Prin urmare, participarea la „Jocurile Viitorului” înseamnă daune inevitabile reputației pentru fiecare participant.

Și, în sfârșit, o vizită în Federația Rusă este o amenințare de a intra în atenția serviciilor speciale ruse, care vânează cetățeni străini și datele lor personale. În special, la sosirea pe teritoriul Federației Ruse, străinii sunt obligați să semneze o „declarație de loialitate”, care va impune un tabu criticii la adresa lui Putin, a politicii ruse și a războiului împotriva Ucrainei. Este firesc ca toate datele personale ale participanților la „Jocurile viitorului” să devină, de asemenea, proprietatea FSB al Federației Ruse.

Ținând cont de cele de mai sus, boicotarea Jocurilor Viitorului prin refuzul de a participa este singura soluție logică având în vedere amenințările la adresa vieții, sănătății și, de asemenea, pentru a preveni scurgerea datelor personale. Rusia este un lagăr de concentrare care ocupă 1/8 din pământ: fiecare persoană de pe teritoriul său este în pericol.

#Rusia #medicamente #multisport

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button