Economie

În lunile ianuarie-martie, Energocom a vândut către Moldovagaz circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale

În lunile ianuarie-martie, Energocom a vândut către Moldovagaz circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale, la prețul de 1.095 de dolari/1.000 de metri cubi, fără TVA. Conform unui comunicat emis de Energocom, prețul oferit a fost mai mic decât cel cu care Gazprom a livrat către Moldovagaz. Este vorba de 1.107 dolari /1.000 metri cubi, relatează sursa.

Totodată, întreprinderea a mai precizat că gazele vândute au provenit din stocurile strategice, procurate începând cu toamna anului 2022, la prețuri de bursă din acea perioadă.

„Am acționat la acea vreme, că și toată Europa, prin achiziția de stocuri pentru a fi pregătiți de criză energetică, prețurile fiind comparabile sau mai mici decât în multe țări”, a scris reprezentanții întreprinderii.

De asemenea, directorul interimar al Energocom, Victor Bânzari a precizat că se analizează ofertele de pe piață pentru a începe din nou să cumpărăm gaze, la prețuri care sunt mai avantajoase în comparație cu cele din perioada rece.

„Cotațiile de la bursă sunt de referință, lor li se adaugă costuri de transport, operaționale și logistice. SA Energocom a fost împuternicită prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale să facă stocuri de gaze și ulterior să le vândă către Moldovagaz”, se mai precizează în comunicatul emis.

#Moldova #Moldovagaz #Energocom

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button