Societate

În Moldova, angajații de stat au rămas fără mini-vacanțe în luna mai

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a emis clarificări cu privire la programul de lucru pe 10 mai ca răspuns la o serie de solicitări primite de la angajatori și angajați. Anul acesta data de 10 mai nu va fi declarată sărbătoare.

Această decizie anulează planurile de eventuale mini-vacanțe din 9 mai, transmite noi.md

Totodată, după cum spun autoritățile, pentru a valorifica în mod optim zilele de odihnă și vacanțele nelucrătoare de către angajați, șefii de departamente din sectorul real al economiei au dreptul să amâne zilele de odihnă sau de lucru cu alte zile după consultări cu reprezentanții angajaților.

În cazul organelor și instituțiilor guvernamentale, decizia de a transfera zilele de odihnă sau de muncă în alte zile aparține guvernului, care nu prevede ca o astfel de decizie să fie luată în luna mai a lunii curente.

Angajații din sectorul public își pot exercita dreptul de concediu anual în această zi pentru a beneficia de patru zile libere în perioada 9-12 mai.

Amintim că, potrivit Codului Muncii al Republicii Moldova, 9 mai este sărbătoare nelucrătoare, când toți lucrătorii, indiferent dacă lucrează în sectorul bugetar sau real al economiei naționale, au dreptul la o zi liberă, cu același salariu mediu.

#Moldova #vacanțe #mai

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button