Societate

Ex-președintele Curții de Apel Bălți rămâne sub arest

Magistrații Judecătoriei Chișinău au prelungit, ieri, mandatul de arest la domiciliu emis în privința judecătorului Curții de Apel Bălți, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Procuratura Anticorupție informează că arestul la domiciliu a fost prelungit cu 30 de zile, transmite sursa.

„Prin încheierea judecătorului de instrucție s-a admis integral demersul procurorilor anticorupție și s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința magistratului Curții de Apel Bălți, cu eliberarea unui mandat de prelungire, pe un termen de 30 zile, cu menținerea restricțiilor și obligațiunilor stabilite anterior”, se arată într-un comunicat.

Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile.

Reamintim că pe 18 noiembrie curent, ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, și Ghenadie Sîrbu, unul dintre complicii judecătorului, au fost plasați în arest preventiv pentru 20 de zile.

Mascații de la SIS au descins percheziții în birourile și la domiciliile celor vizați. Astfel, au fost ridicate mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, proveniența cărora magistratul nu a putut să o justifice, și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, fără respectarea regulilor de păstrare a armei și munițiilor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button