PoliticăSocietate

În Moldova au început exercițiile militare cu participarea armatelor României și Statelor Unite

Exercițiul militar internațional JCET 2024 (Joint Combined Exchange Training) a început în Moldova la 1 aprilie. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării al țării, transmite sursa.

La pregătirea armatei naționale și a forțelor speciale ale Moldovei vor participa cadre militare din Statele Unite și România. Exercițiile vor dura până pe 19 aprilie.

„Scopul exercițiului este pregătirea comună și schimbul de experiență între forțele speciale moldovenești, române și americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Anul acesta la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai protecției de stat și serviciul de securitate și unitatea de forțe speciale Pantera”, se spune în mesaj.

Potrivit scenariului de manevră, personalul armatei va efectua sărituri cu parașuta, trageri reale în timpul zilei și noaptea, precum și exerciții pe teren pe sarcini specifice, a menționat Ministerul Apărării. Ei au avertizat cu privire la circulația masivă a echipamentelor militare de-a lungul drumurilor țării către terenurile de antrenament.

#Ministerul_Apărării #Moldova #exercițiile_militare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button