Război în Ucraina

În orașele rusești, oamenii care merg la mitinguri anti-război au început să fie reținuți. Peste 20 de persoane au fost reținute

În diferite orașe ale Rusiei, cetățenii sunt reținuți care ies pe pichete unice sau depun flori la monumente la aniversarea războiului din Ucraina, transmite sursa.

În special, cel puțin cinci persoane au fost reținute la Barnaul, relatează canalul Avtozak Live telegram. Patru dintre ei-pentru că au instalat semne anti-război în piața centrală a orașului și au depus flori lângă ei; o altă persoană – pentru că a mers la un Pichet cu un afiș “Nu mai fi tăcut.”

În Ekaterinburg, cel puțin opt persoane au fost reținute în timpul depunerii de flori la Memorialul “masca durerii”. Printre aceștia se numără doi jurnaliști și cel puțin doi minori, scrie «ОВД-Инфо».

La Sankt Petersburg, după cum au raportat  «Бумага» și «ОВД-Инфо», cel puțin nouă persoane au fost reținute pentru depunerea de flori la monumentul poetului ucrainean Taras Șevcenko.

O fată cu afișul “sunt pentru pace” a fost reținută la Korolev lângă Moscova, iar o femeie cu afișul “cer retragerea trupelor rusești din Ucraina!». În regiunea Nijni Novgorod, a fost reținut Dmitry Mochalin, deputat municipal al orașului Vyksa, care a ieșit în stradă cu sloganul “Pace Ucrainei. Soldatul pleacă acasă.”

De asemenea, au avut loc acțiuni unice anti-război în alte orașe ale Rusiei.

#orașele_rusești #acțiuni_anti-război #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button