InternaţionalPolitică

În Polonia au loc alegeri locale

În Polonia, duminică, 7 aprilie, are loc primul tur al alegerilor locale.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Un total de 31.460 de secții de votare au fost înființate în toată Polonia; votul are loc între orele 7:00 și 21:00.

Aproape 190 de mii de candidați sunt înscriși la alegeri și candidează pentru funcții în organele administrației publice locale. Polonezii votează pentru deputați ai consiliilor de gminas, povets, orașe, sejmiks voievodali, precum și vots, burgomaestri (șefii de povets) și primari.

Al doilea tur urmează să aibă loc două săptămâni mai târziu, pe 21 aprilie, cu excepția cazului în care candidații primesc cel puțin 50% din voturi în primul tur.

Alegerile locale vor fi primul test electoral pentru guvernul de coaliție condus de premierul Donald Tusk, la aproape patru luni de la preluarea puterii.

Sondajele de opinie publicate cu câteva zile înainte de vot au arătat că partidele coaliției de guvernământ conduse de Tusk și grupul de dreapta de opoziție – partidul Lege și Justiție condus de Jaroslaw Kaczynski – concurează cot la cot.

În același timp, sondajele arată că polonezii au evaluat predominant primele 100 de zile de lucru ale noului guvern în mod pozitiv în unele domenii, dar există și acelea în care predomină o evaluare negativă.

Alegerile locale au loc pe fondul protestelor la scară largă ale fermierilor din Polonia și al unui conflict cu Ucraina privind importurile agricole și transportul rutier.

#Polonia #alegeri #primul_tur

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button