InternaţionalRăzboi în Ucraina

În regiunea Rostov, dronele au atacat o rafinărie de petrol, în regiunea Belgorod – un depozit de petrol

Dronele au atacat fabrica de produse petroliere Novoşakhtinsky din regiunea Rostov în noaptea de 6 iunie, a declarat şeful regiunii, Vasily Golubev, transmite sursa.

Atacul s-a soldat cu un incendiu. În efortul de stingere a incendiului au fost implicați peste 120 de salvatori și cel puțin 15 echipamente, inclusiv un tren de pompieri. Din cauza unei greve repetate a UAV, activitatea întreprinderii situate în orașul Novoșahtinsk a fost suspendată, iar angajații au fost duși la o distanță de siguranță.

Potrivit guvernatorului, în jurul orei 3:00 incendiul a fost localizat pe o suprafață de 100 de metri pătrați, iar în jurul orei 4:00 incendiul a fost stins. Golubev a adăugat că nimeni nu a fost rănit.

Canalele ruse de telegram au publicat videoclipuri care ar arăta un incendiu care a izbucnit la o fabrică din Novoşakhtinsk.

În noaptea de 6 iunie, dronele au atacat și regiunea Belgorod. După cum a declarat guvernatorul Vyacheslav Gladkov, o dronă a Forțelor Armate ucrainene a atacat un depozit de petrol din cartierul urban Stary Oskol. Din cauza exploziei, unul dintre tancuri a luat foc, pompierii au stins rapid incendiul. Valul de explozie a explodat ferestrele din clădirea de securitate. Nu au fost victime.

În plus, potrivit lui Gladkov, dronele au aruncat dispozitive explozive pe teritoriul unei întreprinderi agricole din satul Gruzskoye, raionul Borisov. În urma atacului, un camion a luat foc, iar al doilea a fost grav avariat. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit.

Ministerul rus al Apărării a declarat că în timpul nopții, sistemele de apărare aeriană de serviciu au interceptat și distrus 13 drone ucrainene deasupra Crimeei, șase UAV-uri peste regiunea Belgorod, precum și o rachetă Neptune peste regiunea Rostov.

Noaptea, autoritățile din regiunile Voronezh și Kursk au semnalat și pericolul unui atac cu drone.

Ministerul rus al Apărării atacă în mod regulat Ucraina cu drone și rachete și, de asemenea, acuză forțele armate ucrainene că lovesc regiunile rusești. După cum a raportat Nikolai Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, în dimineața zilei de 6 iunie, în timpul nopții, sistemele de apărare aeriană ucrainene au doborât 17 din 18 drone de atac Shahed lansate de armata rusă. În regiunea Dnepropetrovsk, potrivit autorităților, o dronă a lovit un autobuz obișnuit în Nikopol, a izbucnit un incendiu și patru persoane au fost rănite. De asemenea, au fost avariate o instalație de infrastructură și o clădire cu nouă etaje. În regiunea Hmelnițki, din cauza atacului Shahed, potrivit autorităților, o instalație de infrastructură a luat foc, nimeni nu a fost rănit.

#Ucraina #Rusia #drone #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button