Internaţional

În România a fost deschis cel mai lung pod în arc

A fost deschis cel mai lung pod în arc din România.  Inovația inginerească are peste 760 metri lungime și 31 metri înălțime și va înlocui o veche construcție ridicată în 1886. Noul pod va face legătura dintre Pitești și Brașov și va elimina restricțiile de tonaj, scrie Ziare.com, citat de tv8.md

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor din România, a anunțat că Podul Dâmboviței, inaugurat pe 27 noiembrie, este situat pe raza județului Argeș, pe DN73 Pitești – Brașov și traversează râul Dâmbovița.

“Acesta este cel mai lung pod în arc din România, care va înlocui un pod foarte vechi din 1886, monument istoric, și care va reprezenta o variantă de ocolire a localității Podul Dâmboviței, preluând astfel traficul de pe traseul istoric Rucăr – Bran.” 

Potrivit oficialului, podul nou are o lungime de 170 metri și o înălțime de 31 metri și este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit în România. Rampele de acces din pământ armat au o înălțime de maxim 10 metri și o lungime de 593 metri, iar subtraversarea rampei Pitești se face printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 metri și lățimea de 5 metri. Lungimea totală a proiectului (podul peste râul Dâmbovița și rampele de acces) este de 760 metri și include două intersecții cu DN73.

Valoarea totală a proiectului este de 46 milioane de lei, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene, prin programul POIM”, a precizat Irinel Scrioșteanu.

#România #pod#transport

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button