Analize și opinii

Încă o minciună a colaboratorilor ruși și a Ministerului Apărării

Ultimele două zile au fost marcate de faptul că forțele ucrainene au distrus o serie de instalații militare importante din Crimeea. Printre acestea se numără BDC “Minsk” și mai multe lansatoare S-300, S-400, precum și sistemul de apărare aeriană “Triumf”. Falsa “administrație” din Crimeea, chiar și fără lovituri reușite ale AFU, avea o mulțime de probleme, care trebuiau să fie zugrăvite populației ca fiind “inexistente”: o creștere uriașă a prețurilor la combustibil, dispariția motorinei din peninsulă. În plus, a existat o propagandă activă în jurul “alegerilor parlamentare” rusești ilegale, la care locuitorii teritoriilor ocupate ale Ucrainei nu ar trebui să aibă nimic de-a face.

Aparent, în “rapoartele” false ale Ministerului Apărării, trupele rusești ar fi “distrus cu succes” fie bărci ucrainene fără echipaj, fie întregi nave de debarcare. Cu toate acestea, propaganda Kremlinului nu oferă nicio fotografie. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece avioanele Statelor Unite sau ale altor țări din Alianță care patrulează în mod constant în regiunea Mării Negre nu confirmă astfel de declarații ale colaboratorilor. Nici partea ucraineană nu le confirmă.

În același timp, locuitorii din Crimeea nu numai că dau publicității sosirile, dar se resimt și de lipsa sistemelor de avertizare și, în unele zone, a sistemelor de apărare aeriană. În plus, colaboratorii din Crimeea încă nu au realizat adăposturi antiaeriene adecvate pentru locuitorii din Crimeea, iar subsolurile din clădirile de apartamente se află sub cheia de încredere a administratorului.

Strigând de pe toate canalele de televiziune rusești despre presupusele “îngrijorări” cu privire la locuitorii din teritoriile ucrainene ocupate, militanții ruși și falsele “administrații” nu fac nimic pentru a se asigura că locuitorii aud măcar o sirenă. Chiar dacă Ucraina nu permite crimele rusești sub forma unor bombardamente fără sens asupra obiectelor civile – dacă rezidenții locuiesc sau se află în apropierea unor instalații militare rf, ei sunt în pericol. Guvernul ucrainean le cere cetățenilor să stea departe de obiectivele militare legitime și, dacă este posibil, să se mute în alt cartier. Cu toate acestea, aceiași locuitori din Crimeea sunt treziți de sunetul unei explozii, nu de o sirenă, pe care ocupanții sunt obligați să o pornească, conform propriei lor propagande.

În timp ce infamul “guvernator” și alții ca el mint despre un alt “exercițiu” sau despre “arderea ierbii”, chiar și rușii care au venit ilegal în regiunile ucrainene confiscate de agresor își dau seama de nivelul de prostie nu doar al oficialilor, ci și al Ministerului rus al Apărării. Iar acest așa-zis “Foc prietenesc” la porțile propriei propagande nu este prima dată când Rusia își permite să facă acest lucru….

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button