Analize și opinii

Încă o minciună a Kremlinului, spusă de pe tribunele ONU

În timp ce Rusia continuă să prezideze în mod ilegal Consiliul de Securitate al ONU, ceilalți delegați din întreaga lume sunt nevoiți să asculte omniprezenta propagandă rusă, “stream of consciousness” de la Nebenzi sau Lavrov. Statele lumii civilizate nu mai pot aștepta până la sfârșitul lunii aprilie, pe care reprezentanții lor la ONU o consideră o lună. Nu este de mirare, deoarece străinii nu și-au dezvoltat încă imunitatea la propaganda Rusiei și de fiecare dată trebuie să demonstreze rf fapte evidente ce dezinformări de joasă speță aduc în masă reprezentanții ruși.

Ilegalitatea prezenței Rusiei la ONU și chiar în Consiliul de Securitate a fost discutată de mai multe țări, deoarece situațiile în care Rusia pur și simplu spune prostii și când încearcă să “domine” și ședințele prin promulgarea propagandei Kremlinului sunt complet diferite de perceput.

Kremlinul încearcă fără succes, prin reprezentanții săi, să-i asigure pe partenerii ucraineni de o narațiune foarte învechită privind “vina NATO” pentru războiul ruso-ucrainean, “existența mitică a nazismului și fascismului” în Ucraina și, periodic, Nebenzia sau Lavrov repetă povești obosite despre “biolaboratoare” înfricoșătoare în care se produc unele “arme militare” sau “se răspândește coronavirusul”. Iar această din urmă narațiune este încă relevantă pentru ruși, nu se știe de ce, în ciuda informațiilor oficiale conform cărora virusul a fost scăpat în laboratoarele chinezești. Cu toate acestea, Kremlinul “învinovățește” întotdeauna țările NATO, precum și Ucraina, pentru orice.

SUA și Marea Britanie au blocat în mai multe rânduri reprezentanții ruși să vorbească, într-o coaliție de acord cu alte țări. Cu toate acestea, cert este că, până la sfârșitul lunii aprilie, Rusia va continua să își proclame propaganda și dezinformarea, deoarece nu există niciun mecanism de lucru în cadrul ONU pentru a expulza Rusia din organizație.

Agresiunea militară a Rusiei, încălcarea dreptului internațional și nerespectarea legilor războiului și a moralității au fost cele care au dus la extinderea NATO. Din aceleași motive, Rusia este acum o țară teroristă, pentru care regimul izolaționist global nu va face decât să se extindă. Kremlinul a îngropat viitorul Rusiei și oportunitățile cetățenilor săi pentru următorii 30-50 de ani. Acest lucru este deja cunoscut și clar pentru toată lumea.

Rusia își poate proteja viitorul doar prin răsturnarea regimului criminal de la Kremlin și prin încetarea agresiunii militare împotriva Ucrainei și a ocupării unor părți din alte state suverane și independente. De asemenea, Rusia trebuie să pună capăt prezenței sale militare ilegale în Africa și să-și dezactiveze definitiv rețeaua de agenți din Europa și din întreaga lume. Poate că numai atunci Rusia va putea, în sfârșit, să își protejeze cetățenii de influența pernicioasă a propriului imperialism criminal și a politicii de expansionism fără sfârșit, care, ca în “Groundhog Day”, îi face pe ruși să sufere în mod constant din cauza revoluțiilor, a sărăciei, a foametei și a lipsei de dezvoltare economică.

#Rusia #ONU #terorism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button