Război în Ucraina

Încălcări masive ale drepturilor omului de către agresor

Comisia Internațională de anchetă privind încălcările din Ucraina din cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a efectuat o anchetă, care a confirmat utilizarea pe scară largă și sistematică a torturii în teritoriile ocupate temporar de Rusia în Ucraina. Această tendință, din păcate, nu este surprinzătoare, pentru că rușii au făcut furori în întreaga lume cu crimele de război și atrocitățile lor împotriva umanității. Acest lucru indică o degradare profundă în rândul rușilor în domeniul drepturilor omului. Astăzi, încălcarea drepturilor omului în Federația Rusă este obișnuită și nu este percepută ca ceva dincolo de înțelegerea normei. Iar crimele rusești împotriva ucrainenilor din teritoriile ucrainene ocupate sunt percepute pozitiv de cetățenii ruși. Din păcate, ei nu se simt responsabili pentru acest lucru, iar propagandiştii doar încurajează un astfel de comportament.

Tortura face parte din practica standard pentru autoritățile ruse, și nu din cazuri excepționale. Bătăile deschise și abuzurile asupra ucrainenilor în captivitate și demonstrațiile publice ale acestor crime teribile sunt exemple de impunitate și cinism.

Raportorul special al ONU, Jill Edwards, a subliniat că peste 90% dintre prizonierii ucraineni au fost torturați în captivitatea Rusiei. Acest lucru i-a afectat nu numai pe militari, ci și pe civili, pe care Rusia nu avea dreptul să-i facă prizonieri sub niciun pretext. Organizația înregistrează, de asemenea, cazuri de decese rezultate din violența fizică din partea armatei ruse.

Ocupanții recurg la teroare sistematică împotriva populației civile din Ucraina, inclusiv la violul brutal al femeilor de către armata rusă. În același timp, autoritățile ruse refuză să răspundă solicitărilor ONU de investigare a acestor crime, sprijinind astfel călăii și violatorii.

Comisia Internațională a ONU ar trebui să revizuiască acțiunile ocupanților ruși în Ucraina ca parte a crimei de genocid pentru a asigura răspunderea pentru aceste încălcări grave ale drepturilor omului și dreptatea victimelor.

#ONU #Ucraina #drepturile_omului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button