InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Sârbii bosniaci susțin genocidul poporului ucrainean: Milorad Dodik, i-a acordat lui Vladimir Putin o medalie pentru „afecţiune patriotică specială”

Preşedintelui rus Vladimir Putin i s-a decernat duminică, 8 ianuarie, o medalie „in absentia” de către liderul sârbilor bosniaci Milorad Dodik, în cadrul unei ceremonii care marchează ziua naţională a entităţii sârbe autonome din Bosnia şi Herţegovina, relatează Reuters.

Putin s-a ales cu medalia pentru „afecţiunea patriotică specială şi dragostea faţă de Republika Srpska” şi merite în dezvoltarea şi întărirea cooperării şi relaţiilor politice între „statele prietene Republika Srpska şi Federaţia Rusă”, au anunţat moderatorii, transmite sursa.

Republika Srpska este o regiune care formează Bosnia şi Herţegovina împreună cu Federaţia croato-bosniacă. Dodik este liderul regiunii și favorizează legăturile cu Rusia în detrimentul celor cu Occidentul.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Milorad Dodik a încercat să blocheze eforturile preşedinţiei tripartite a Bosniei de a se alătura sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, trimişii ruşi l-au susţinut pe Dodik în mişcările sale secesioniste menite să slăbească guvernarea centrală. Luna trecută, Rusia a denunţat decizia UE de a acorda Bosniei statutul de ţară candidată la aderarea la UE. Anterior, Moscova a avertizat că va considera demersurile Bosniei în sensul aderării la NATO drept un „act ostil”.

#război #Rusia #Ucraina #Bosnia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button