Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația asupra pericolului materialelor pirotehnice

În preajma sărbătorilor de iarnă mulți dintre moldoveni își vor procura focuri de artificii pentru a celebra noaptea de Revelion.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația asupra pericolului lansării focurilor de artificii și a materialului pirotehnic și vine cu recomandări.

În acest sens, specialiștii îndeamnă persoanele să țină cont de bazele securității vieții și să nu lanseze artificii în apropierea spațiilor de locuit, clădirilor și fâșiilor forestiere. 

Dacă totuși oamenii optează pentru procurarea acestora, este indicat ca acestea să fie achiziționate doar din magazine specializate, iar la procurarea acestora să fie cerută neapărat instrucțiunea de întrebuințare și certificatul de calitate. 

Totodată este interzisă utilizarea articolelor pirotehnice de către copii, întrebuințarea acestora în încăperi, dar și purtarea materialului pirotehnic în buzunare. 

Mai mult, pentru evitarea traumatismelor și arsurilor oamenii sunt rugați să nu îndrepte articolele pirotehnice în direcția altor persoane, să nu țină în mâini artificiile aprinse.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button