Societate

Inspectoratul Național de Investigații inspectează comercianții de articole pirotehnice

Ofițerii Direcției investigații complexe din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea a opt persoane fizice și juridice care comercializează articole pirotehnice. Sursă.

În urma efectuării unui șir de inspectări, patru dintre aceștia au prezentat actele de proveniență a mărfii, iar ceilalți patru urmează să prezinte documentele care ar demonstra proveniența mărfurilor, permisiunea de a practica o astfel de activitate, precum și alte documente necesare pentru examinarea cazului.

În cazul în care documentele nu vor fi prezentate sau vor fi depistate unele încălcări, aceștia urmează să fie atrași la răspundere contravențională, conform art. 267 Cod Contravențional, fiindu-le aplicată o amendă de la 1500 până la 3000 de lei.

Ulterior, instanța de judecată pune sub sechestru bunurile ridicate fără acte de proveniență, pentru a asigura eventuala confiscare specială și pentru a garanta executarea sancțiunii amenzii asupra persoanei în privința căreia s-a pornit proces contravențional.

În cazul producerii incidentelor, contactați Numărul unic pentru apelurile de urgență „112” pentru solicitarea intervenției prompte a Poliției.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button