Politică

Instanța a respins cererea lui Dodon împotriva lui Slusar. Fostul președinte le-a cerut judecătorilor „să-și protejeze onoarea și demnitatea”

Pe 18 iunie, instanța Chișinău a sectorului Buiucani a respins cererea fostului președinte al Moldovei Igor Dodon împotriva fostului deputat și vicepreședinte al parlamentului Alexandru Slusari. Instanța a considerat nefondate pretențiile lui Dodon de a-i proteja onoarea și demnitatea, transmite sursa.

„Am câștigat cauza împotriva lui Igor Nikolaevici Dodon-Bahamsky, care a încercat să-și apere onoarea de „kuluchnik”. Faptul că este încă în libertate poate fi explicat prin calitatea „reformei” justiției. Probabil, din cauza toxicității sale, este unul dintre cei mai convenați adversari pentru Maia Sandu”, a comentat Alexander Slusari asupra deciziei instanței.

Să vă reamintim că în noiembrie 2021, Alexander Slusari a spus că Igor Dodon a intentat un proces împotriva lui. „Pretinde că are onoare și reputație profesională. Tac în privința onoarei, dar reputația lui se reflectă în mai multe videoclipuri cu Plahotniuc și în câteva fotografii din vacanța lui de lux”, a spus Slusari.

După cum notează portalul anticoruptie.md, motivul procesului a fost că Slusari l-a numit pe Dodon „liderul unui grup infracțional din Bahamas” într-o emisiune TV. Anterior, în 2016, jurnaliștii RISE Moldova au constatat că Partidul Socialist „s-a grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore asociată cu Rusia și înregistrată în Bahamas”. Formația politică a dat în judecată publicația, dar a pierdut cazul.

#Dodon #Slusar #Instanța

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button