Politică

Speranțele Maiei Sandu, în contextul crizei gazelor se rezumă la platforma creată de Germania, Franța și România

Criza energetică și impactul acesteia asupra economiei și a cetățenilor moldoveni a fost unul din subiectele discutate de către șefa statului, Maia Sandu, cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber, în cadrul unei întâlniri oficiale, transmite sursa.

În debutul întrevederii, șefa statului a felicitat-o pe diplomata germană cu prilejul Zilei Unității Germane, marcată la 3 octombrie.

„Președinta Maia Sandu a menționat că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre și unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească. La fel, șefa statului a mulțumit pentru proiectele de infrastructură regională, realizate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în localitățile din toată țara și care contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Cele două oficiale au vorbit și despre situația curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Maia Sandu a precizat că „problema cea mai mare, azi, ține de criza energetică și impactul acesteia asupra economiei și a cetățenilor”. În context, șefa statului și-a exprimat speranța că Platforma de sprijin pentru Moldova, creată de Germania împreună cu Franța și România, va contribui la „sporirea rezilienței țării noastre în această perioadă dificilă”.

#Maia_Sandu #criza_energetică #ambasadoarea_Germaniei #Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button