Economie

Întreprinderea „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mln lei pentru copierea ambalajelor unor produse de cofetărie străine

„Bucuria”, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri din Republica Moldova, a fost sancționat cu peste 1,8 milioane de lei de Consiliul Concurenței. Se întâmplă după ce s-a constatat că întreprinderea a copiat ilegal ambalajele unor produse de cofetărie străine. Precizările au fost făcute de Consiliul Concurenței într-un comunicat din 17 iunie, transmite sursa

În 2022, o întreprindere străină care fabrică produse de cofetărie și importatorul oficial al acestora în Republica Moldova au depus o plângere împotriva „Bucuria” la Consiliul Concurenței. În plângere se invoca faptul că „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale de cofetărie „MU” și „Parkur” forme și game cromatice asemănătoare cu cele ale produselor reclamanților.

Pe caz a fost demarată o investigație, în urma căreia s-a constat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria”, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

Astfel, Consiliul Concurenței a decis să sancționeze întreprinderea cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor ce aparțin unei firme concurente. De asemenea, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „Parkur”.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată.

***

Precizăm că un pachet de 66,46% de acțiuni de la „Bucuria” a fost vândut în septembrie 2019, în cadrul unei tranzacții înregistrate în afara pieței reglementate sau MTF. Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut la prețul de 24,47 milioane de lei, scrie MoldStreet. Cine este cumpărătorul pachetului nu s-a anunţat. Totuși, pachetul de 66,46% din capitalul „Bucuria”, coincide ca mărime cu cel deţinut de compania rusească Trade House Valday, la care unic acţionar este afaceristul Evghenii Tryakin.

#Bucuria #amendă #copierea_ambalajelor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button