Necategorizat

Ion Ceban la campania de plantare a arborilor: Vrem ca Chișinău să devină una dintre cele mai verzi Capitale din Europa

Peste 60 de mii de copaci urmează să fie plantați în Capitală până la sfârșitul lunii noiembrie. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei Ion Ceban, care a participat la Campaniei de plantare a arborilor, ediția 2022. Startul evenimentului a fost dat de Primăria Chișinău sâmbăta trecută, transmite sursa.

„Mai lucrăm în următoarele săptămâni în acest sens. Invităm pe toți cei disponibili să ne ajute să plantăm, să înverzim Chișinăul. Obiectivul nostru pentru aceste săptămâni este să plantăm peste 60 de mii de copaci, iar obiectivul major este ca municipiul Chișinău să devină una dintre cele mai verzi capitale din Europa. Asta nu înseamnă doar împădurire și copaci, dar asta înseamnă managementul deșeurilor, calitatea apei și multe altele”, a declarat Ion Ceban.

În această săptămână la plantarea arborilor au venit și oaspeți de peste Prut. Alături de autoritățile locale din Chișinău a fost și președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

„Este o zi superbă. Este un lucru fantastic că am putut să particip la această activitate la un liceu bun din Chișinău. Prin acest gest putem să salvăm natura, viața. Chișinău în general este verde. Aici copaci vor crește împreună cu noua generație a Chișinăului. Azi am plantat patru sau cinci copaci”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Amintim că azi în mai multe locații din Capitală vor fi sădiți arbori tineri în toate parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă. De asemenea, sunt organizate plantări pe aliniamentele stradale, unde arborii lipsesc sau au fost tăiați, deoarece prezentau pericol pentru trecători; pe teritoriile școlilor și grădinițelor, în special în curțile celor 90 de instituții care au avut de suferit în urma calamităților din vara trecută.

La acțiunile de înverzire a orașului participă responsabili municipali, șefi de subdiviziuni și de întreprinderi municipale, reprezentanți ai organizațiilor etno-culturale și voluntari.

Echipa Realitatea și Rlive transmit în direct din mai multe locații din Capitală, unde vor fi plantați arbori.

#Ion_Ceban #plantare_a_arborilor #Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button