Război în Ucraina

Istoria se repetă: Ucraina și-a închis granițele cu România și Ungaria

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autorităţile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria. Anunțul a fost făcut joi de Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), notează sursa.

SEF a informat joi că posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, informează SEF.

Atacul asupra Ucrainei de miercuri a afectat zeci de regiuni din întreaga ţară, atenția trupelor ruse fiind concentrată îndeosebi pe obiectele de infrastructură energetică.

Impactul bombardamentelor s-a resimțit și în Republica Moldova, unde au avut loc întreruperi masive de curent. Circa 2 000 de consumatori din țara noastră încă nu au fost reconectați la energia electrică.

Totodată, 13 puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene continuă să rămână inactive.Este vorba de PTF Grimăncăuți-Vașkovțî, PTF Vulcănești-Vinogradovka, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, PTF Ocnița-Sokireanî, PTF Ceadîr Lunga-Maloiroslaveț, PTF Cișmichioi-Dolinscoe, PTF Unguri-Bronița, PTF Larga-Kelmențî, PTF Briceni-Rossoșani, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Săiți-Lesnoe și PTF Clocușna-Sokireanî.

#Ucraina #granițele #România #Ungaria

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button